Hvordan designe unike Word-maler i Office

Hvordan designe unike Word-maler i Office

Bruk en Word-mal for å spare tid hvis du ofte lager papirer med samme format og lignende informasjon. For Microsoft Word-brukere, her er oppskriften.

Raskt tips:

 Du kan lagre malen hvor som helst, men det er bedre å legge den i mappen ” Egendefinerte office-maler” slik at Word kan vise den når du bruker det “Nye” grensesnittet og velger alternativet “Personlig”

 

Gi malen et navn i «Filnavn»-feltet, som for eksempel min_resume_template

Velg Word-mal (.dotx) fra rullegardinmenyen “Lagre som type”.

  • Velg “Lagre” fra menyen
  • Lag et maldokument som kan brukes som veiledning. Bare en rask påminnelse: I denne fasen bør du utvikle dokumentstrukturen ved å bruke et utvalg av innholdet, samt unik formatering, stiler, sidelayout, designtemaer, spesifikke innstillinger og mer.

Velg Bla gjennom fra kolonnen “Andre steder”.

 %HOMEPATH%\Documents\Custom Office Templates

Når alle prosessene er ferdige, vil dokumentet bli lagret som en mal som du enkelt kan bruke til å lage nye dokumenter ved hjelp av innstillingene du oppga.

Som et alternativ kan du endre en av de gratis malene som er inkludert i Word og lagre den modifiserte versjonen som et “.dotx”-dokument for å bygge en ny mal som er basert på en eksisterende og tjener en annen eller mer fokusert funksjon.

Det er en flott mulighet å oppgradere til Microsoft 365 hvis du fortsatt bruker en utdatert versjon av Office. Du kan alltid oppgradere til den nyeste versjonen av de mest brukte kontorpakkene ved å bruke en abonnementsbasert tjeneste for å få tilgang til de nyeste funksjonene uten å betale ekstra avgifter, og du får også mange andre fordeler som å dele appene med andre brukere, Microsoft Teams, Family Safety, Microsoft Editor og 1 TB OneDrive-lagring.

Du har full tilgang til alle funksjonene og fordelene til Microsoft 365 (tidligere kjent som Office 365), inkludert 1 TB OneDrive-lagring og Skype-minutter. Avhengig av abonnementet kan du dele kontoen med opptil seks personer og installere Word, Excel, PowerPoint, Outlook og andre apper på opptil fem enheter.

Word-mal bruksinstruksjoner for Office

Bare skrivebordsversjonen av Word er kompatibel med instruksjonene i denne håndboken. Appens nettversjon har ikke denne funksjonen. Du kan kun arbeide med dokumenter laget med en bestemt mal når du bruker Word på nettet, eller du kan lage nye dokumenter basert på Office-malene.

Fordelene med å bruke Microsoft Word-maler

Å bruke maler er det beste alternativet hvis du ofte lager dokumenter i Microsoft Word. Trinnene i prosessen vår og hvordan vi bygger maler er allerede forklart. Hvorfor elsker vi imidlertid Word-maler så mye? Og hvorfor mener vi at du burde ta bruk av dem? Her er de gode grunnene.

Effektivitet

En mal må bare lages én gang. Hvis du bruker den malen i fremtiden, vil formateringen av papiret ikke ta deg lang tid fordi det allerede er gjort. Ved å eliminere den tidkrevende prosessen med dokumentgenerering, lar maler deg konsentrere deg om verdien av innholdet ditt.

Være konsekvent

Ved å ha en forhåndsbestemt struktur og layout, pålegger maler i hovedsak å være konsekvent. En mal sikrer at hvert dokument du lager følger formatet perfekt. Words stiler-funksjon er en utmerket tilnærming for å holde formateringen konsekvent gjennom hele dokumentets innhold. Stiler, en kjernekomponent i Microsoft Word-maler, skaper konsekvent innholdet gjennom hele prosjektet ditt.

Nøyaktighet

Vi har alle gjort det: sendt et dokument bare for å oppdage at vi har glemt å inkludere noe relevant eller vesentlig. Vi har allerede nevnt at det forhåndsbestemte rammeverket reduserer feil til et minimum. Overskrifter og andre malkomponenter kan fungere som en påminnelse om seksjoner eller punkter som bør inkluderes, men som ellers kan gå glipp av. Innstillinger for stavespråk er også tilgjengelige i Word Styles, slik at brukere som ikke bruker amerikansk engelsk også kan stavekontrollere innholdet vårt.

Automasjon

Automatisert formatering er en viktig faktor i hvor mye tid og frustrasjon maler sparer. En av Word stilers fineste funksjoner, for eksempel, er den automatiske innholdsfortegnelsen. Om du ønsker å endre seksjonsoverskriften, vil innholdsfortegnelsen automatisk bli oppdatert av Word, så du ikke trenger å gjøre det!

Profesjonalitet

Den største fordelen er nok denne: å bli lagt merke til. Dokumentene dine får struktur fra maler, som gir dem et glatt, polert utseende. Og du vet allerede fordelene det kan ha for merkevaren din å skille seg ut fra mengden.

Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *